Използва ли се WordPress за изработка на фирмен сайт

Изработка на уеб сайт с Wordpress

5 причини, поради които да използвате WordPress за уеб сайта си

Едни от честите въпроси който си задаваме са:

  • Защо да използвам WordPress?
  • Старият ми сайт не е ли достатъчно добър?
  • Защо трябва да премина към WordPress от друга платформа?

Ако си задавате тези въпроси, тогава сте на правилното място.

В тази статия ще споделим няколко важни причини, поради които трябва да използвате WordPress. Също така ще обхванем и различни видове уебсайтове, които можете да създадете с WordPress, както и популярни сайтове, които използват WordPress.

Едно често срещано погрешно схващане за WordPress е, че е просто платформа за блогове.

Това не е така.

Докато WordPress стартира като инструмент за блогове, той се разви през годините в мощна платформа за изграждане на уеб сайтове и стабилна система за управление на съдържанието (CMS).

Най-добрата част от WordPress е, че е лесна за използване и достатъчно гъвкава, за да създава различни видове уебсайтове. Това е основната причина, поради която WordPress е нараснал толкова много по популярност. Според неотдавнашно проучване WordPress се използва от 32,3% от всички уеб сайтове в интернет.

Благодарение на богатата функционалност, много от най-големите марки използват WordPress за своите сайтове, включително, TechCrunch, BBC America, Sony Music, Microsoft News Center, Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times и други.

Нека разгледаме защо да използвате WordPress, и за вашият уеб сайт.

WordPress лесно се доработва и развива с теми и плъгини.

Голяма част от хората, които използват WordPress, не са нито уеб дизайнери, нито програмисти. В интерес на истината, повечето хора започват да използват WordPress без предварителни познания за проектирането на уеб сайтове.

WordPress темите са лесни за персонализиране, тъй като много от тях идват със собствен административен панел, което ви позволява да променяте цветовете, да качвате лого, да променяте фона, да създавате красиви галерии, да го персонализирате според нуждите си без дори да се налага да  напишете и един ред код.

Можете също така да добавите персонализирани функции към вашия WordPress сайт, като използвате приставки. WordPress плъгините са като приложения за вашия уеб сайт, които можете да използвате, за да добавите разширени функции, като анализи, форми за контакт и т.н.

WordPress и СЕО

WordPress е написан с висококачествен код и произвежда семантична маркировка. С други думи, това кара Google и другите търсачки да разпознават и разчитат безпроблемно сайтове на WordPress.

Това е една от причините защо сайтовете на WordPress имат тенденция да се позиционират на по високи позиции. Можете също да използвате WordPress SEO плъгини за по-нататъшно оптимизиране на вашия сайт.

WordPress лесно се администрира

WordPress идва с вградена система за управление на съдържанието, както и за актуализация на софтуера. Това позволява да актуализирате вашите плъгини и теми с няколко клика.

WordPress също ви уведомява, когато е налична нова версия, така че можете да актуализирате сайта си, с един клик.

WordPress е добре защитен

WordPress се смята за изключително сигурна платформа за управление на уебсайтове. Въпреки това, както и в реалния свят, интернет може да бъде несигурно място.

За защита на данните си, може лесно да използвате приставка за архивиране, като може да създавате автоматично архиви и да ги съхранявате безопасно на външен носител.

За какви сайтове се използва WordPress

WordPress може да се използва в много различни сфери от стандартен рекламен сайт до онлайн магазини.

Няколко примера за различни видове уебсайтове, които можете да направите с WordPress.

  • Започнете блог
  • Направете фирмен сайт
  • Стартирайте онлайн магазин
  • Уеб сайт за онлайн курсове
  • Уеб сайт за недвижими имоти
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ЗА НАС

Лаб 40 е динамична фирма за изработка на уеб сайтове, която застава за иновативни онлайн решения за нуждите на малкия и среден бизнес с офиси в Пловдив и София.

Последни публикации

изработка на онлайн магазин

от Lab Forty

изработка на уеб сайт

от Lab Forty

ЗАПИТВАНЕ